dimarts, 17 de març del 2009

The Cardigans


El 1992 a Jönköping (Suècia) es forma la banda considerada per molts com la més important d'aquest païs, "The Cardigans". Si, més que Abba... Actualment amb base a Malmö.
Formats per:
- Peter Svensson (guitarra)
- Magnus Sveningsson (baix)
- Bengt Lagerberg (batería)
- Lars Olof Johansson (teclats)
- Nina Persson (veu)
L'eterna discussió que han generat moltes bandes, sobre si s'han venut o s'han reinventat i evolucionat, sembla que en el cas de The Cardigans ha estat la clau del seu èxit. Els fans de sempre han acceptat de bon grat la seva evolució, i aquesta ha fet que anessin recollint nous seguidors arreu del món. Els seus primers treballs, "Emmerdale" (1994), "Life" (1995) eren pur pop, sovint acústic. Melodies dolces i suaus que feien de The Cardigans, una banda "agradable". Un dels millors exemples sería el tema "Sick & Tired". Amb "First band on the moon" (1996), en que Persson ja escriu la meitat de les lletres, comencen a explorar nous mons com el rock progressiu, amb guitarres elèctriques molt més presents. Tot i això, en aquest disc hi ha el seu primer gran hit "Lovefool", magnífic himne pop. I finalment arriba l'èxit definitiu amb "Gran Turismo" (1998). Gran canvi, molt més contundent i alhora electrònic. Bases programades, guitarres afilades..m va dir un crítoc musical, era trip-hop, que van convertir en trip-pop.
Després d'alguna col.laboració i projectes pral.lels, van tornar amb "Long Gone Before Daylight" (2003) en que tornen a un estat més pur i senzill i molt menys produit, sonen però més "madurs" i dos anys més tard amb "Super Extra Gravity" (2005) on recuperen el seu primer productor i amb ell l'espontanitat. L'últim que han editat és "Best of" (2008), essencial per entendre l'extraordinària carrera i els canvis que han experimentat al llarg de setze anys.

Temes imprescindibles:
- Sick & Tired
- Rise & Shine
- Carnival
- Lovefool
- My Favourite Game
- Erase/Rewind
- Higher
- You're the Storm
- For What It's Worth

My Favourite Game


Lovefool


Erase/Rewind


Sick & Tired (simplement impressionant)


For What It's Worth

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada