divendres, 20 de febrer del 2009

Air



També coneguts com Air (french band) per distingir-los d'altres bandes, es van fer coneguts gràcies a la banda sonora de la película de Sofia Coppola "The Virgin Suicides".
Formats a Île-de-France l'any 1995, només són dos els components:
- Nicolas Godin
- Jean-Benoît Dunckel
Godin, estudiant d'arquitectura i Dunckel de matemàtiques, ja havien tocat junts a la banda Orange, on eren companys d'Alex Gopher i Ettiene de Crécy. Aquests, per separat, van dedicar la seva música a una basant més electrònica. Tot i ja no tocar junts la seva amistat segueix i s'han remesclat els uns als altres.
La seva música electrònica està clarissimament influenciada pels sintetitzadors de Jean Michel Jarre, Vangelis, els tocs ballables de Jean-Jacques Perrey i molt especialment per la música de Serge Gainsbourg.
La seva discografia comença a ser ja generosa, "Premiers Symptômes" (1997), l'excel.lent "Moon Safari" (1998), la banda sonora "The Virgin Suicides" (2000), el desigual "10,000 Hz legend"(2001), el disc de contes d'Alessandro Baricco "City Reading" (2003), el també excepcional "Talkie Walkie" (2004) i finalment "Pocket Symphony" (2007).

Temes imprescindibles:
- Sexy Boy
- Kelly watch the stars
- All I need
- Talisman
- Playground love
- Cherry blossom girl
- La femme d'argent
- Alone in Kyoto
- Venus

La femme d'argent

All I need

Talisman

Sexy boy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada